logo orginal
rcoo logo

Техничка школа "Нови Београд"
Омладинских бригада 25
11070 Нови Београд
телефон: 011/2164-231

Са задовољством Вам представљамо серију веома занимљивих сведочанстава и дирљивих изјава подршке старих ђака Техничке школе Нови Београд који су у животу постали веома вредни и успешни људи, од којих су неки чак веома успешни...

Сазнајте зашто је и колико је њима значило школовање у Техничкој школи Нови Београд и како је то утицало на њихов каснији успех у животу.

Oно што је помогло њима тада може представљати кључ Вашег успеха сада и помоћи и Вама да донесете праву одлуку у животу и постанете - ђак Техничке школе Нови Београд!

Успешни а наши!

image001cХристина Бурџић, Факултет за физичку културу


Током самог школовања нисам била свесна колики ће утицај школа имати на изградњи моје личности, на оно што сам данас.

Да није било савета професора и целокупног колектива можда би моје амбиције биле знатно скромније међутим, њихов пријатељско - родитељски однос одиграо је велику улогу у развоју моје личности и уздизању мојих амбиција.

Надам се да ћу ја једног дана имати прилику да радим за нове генерације оно што сте Ви урадили за мене.

 

image002cЈа сам Сања Васин, асистент на Машинском факултету,
ђак прве генерације 2001/2005 Машинских техничара за компјутерско конструисање при овој школи.

На основу стеченог знања у овој школи уписала сам Машински факултет и одбраном дипломског рада постала први болоњски општи машински конструктор у Србији.

Сада радим дисертацију.

Техничка школа Нови Београд је престижна школа чија диплома отвара врата свих факултета.

 

image003cРадослав Радуловић,

наш ученик, сада асистент на Машинском факултету у Београду.

 

 


image004cТања Драгић,  наша ученица, тада 2011, победница на Параолимпијским играма.

 

 

 


image005cФилип Крсмановић. 

У средњој школи нисам био никакав ђак, падао сам на поправни и правио свакакве глупости. Чини ми се да су поједини професори више веровали у мене и моје способности, него што сам ја сам веровао.

Потом сам завршио факултет, мало из досаде, мало самом себи за инат. Сада радим као програмер у тиму младих стручњака из целог света...

image006cДејан Пашић, студент 3. год. Машинског факултета у Београду.

Ђак генерације 2012. Био треци на републичком такмицењу из Моделирања машинских конструкција што му је омогућило упис на факултет без пријемног испита.

Првенствено ми је помогло то што сам већину предмета које имам на факултету, имао и током средње школе. Професори у Техничкој школи "Нови Београд" су квалитетно држали наставу, што ми је и помогло да стекнем  квалитетно знање. Током  наставе би на нас преносили корисне савете за даље школовање, као и њихова лична искуства која су свакако помогла мени, а верујем и осталима, да лакше упишу и завршавају факултет.

image007cДушан  Васовић 

Техничка школа "Нови Београд" пружила ми је многа знања која су ми помогла у даљем образовању  на Машинском фалкутету.

Стекао сам одлично знање: Про енгинеер , Ц++ , Конструктивне геометрије а и нека основна знања из Механике, Машинских материјала и Маш. елемената.

Сва ова знања омогућила су ми да прву годину Машинског фалкутета ”очистим“ без већих проблема , и стекнем одличан старт за наставак мог студирања .

 


image008cДамир Векић. 

Власник сам оптичарске радње Неw оптиц из Земуна. Завршио сам средњу Техничку школу на Новом Београду, смер ОПТИЧАР. Школу сам завршио 2002 године и одмах  по завршетку се запослио у Оптици Београд где сам и за време школовања похађао практичну наставу..

Смер оптичара је фин, чист, културан позив, где уз стручно особље школе и мало труда можете да научите и завршите један од најлепших послова.


image009cМарко  Марјановић. 

На конкурсу најбољих матурских радова школске 2012/13 године, који су организовали Центар за промоцију науке Србије и Задужбина "Андрејевић ", изабрано је десет најбољих радова ученика из различитих школа. 

Међу њима је био наш ученик Марко Марјановић, који је матурирао 2013 године - смер машински техничар за компјутерско конструисање. Матурски рад је радио из предмета Моделирање машинских елемената и конструкција

 

image010cИван Бербер,  студент Високе техничке школе струковних студија у Београду.

Када сам уписивао средњу школу "МОЦ" није био на неком гласу. Међутим брзо сам се разуверио у то. Године су пролазиле, професори мењали а ми смо расли. НАЈЛЕПША ГОДИНА ми је била четврта....

- Моја тадашња разредна Љиљана Кузмановић, речи хвале за њу нису довољне, заслужује заиста много више...
- Наравно ту је и професорка Савка „ жена змај“, чија су предавања била богата и пријатна за слушање а то градиво тренутно прелазим на факултету.
- Да не заборавим и професора Димитрова који ме је на самом почетку бодрио, веровао у мене, и доста добро ме посаветовао како даље и зашто даље!  
- Професорка Душка...тај  Про Инжењер и дан данас умем да радим.  
- Професорка Ивана...енглески језик заиста говорим лепо, и он ми је донео прву десетку на факултету. Наравно ту су и остали професори и професорке које бих могао да набрајам али нек се не наљуте ако их не споменем.

Али ето мене...студирам, друга година, БУЏЕТ, гурам, трудим се...ко би рекоо....Хвала вам свима на лепим успоменама, грдњама и хвалама, да нисте такви какви сте сигурно не бих био ту где јесам.
ИВАН БЕРБЕР   

image011cМарија Стојковац

Генерација 2007
Смер: Техничар оптике

Тренутно апсолвент Високе здравствене школе у Београду, смер Нутрициониста – дијететичар.

Средњу школу памтим пре свега по томе што никад није било досадно. Увек се нешто дешавало, од спортских такмичења до представа.

Школско двориште је било пуно ђака из различитих делова града, сви су се дружили, пријатељства су се склапала и то је оно што ће ми остати у лепом сећању.

 

image012dБојана Момчиловић
Генерација 2007

Студент сам на Факултету безбедности, социјални ресурси. Поред тога волонтирам у једној интернационалној студентској организацији, тренутно сам на позицији финансијски координатор.

Оно што ће ми заувек остати у сећању су људи из одељења и наш разредни који је знао да се избори са нама. И да, сећам се оних бескрајних степеница, уз које смо се пели сваки дан. Зато смо сви били тако фит у средњој.

 Баш успешни стари ђаци

Завршили  МОЦ 1989 године. Разредни Б. Брашанац

image013cЈаков Пековић

Моц, Машински факултет у Београду

Ради у: Ferdinand Bilstein South East Europe kaо Technical Trainer
Е-Mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

 

image014cМајкић Горан

Моц, Машински факултет у Београду

Ради у: Research Assistant Professor,University of Houston,
Dept. of Mechanical Engineering

Бивши гитариста београдсог бенда Џа или бу
Е-Mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

 

image015cБратислав Јовановић

Моц, Физички факултет у Београду
Ради у: ОШ Борислав Пекић као Професор физике

Сећам се лепог дружења у 3. и 4. години и изврсног разредног Боже Брашанца.
Безбрижно време, тинејџерски дани и несретне љубави.

О школи је мало ко мислио. Свако је завршио онако како се потрудио, шта га је интерересовало и колико је био паметан. Поздрав Браца.

 

 

 

 

 

 

 

logo

Ко је на мрежи: 109 гостију и нема пријављених чланова

Актуелна дешавања

FON Hakaton 2017.

logo

FON HAKATON

 

Ako si IT entuzijasta i spreman si da napraviš još jedan korak ka svetlijoj budućnosti, FONIS i Istraživačko – razvojni centar u saradnji sa kompanijom SBB organizuju četvrti po redu FON Hakaton, tradicionalno takmičenje u programiranju za mlade.
Pored Hakatona ove godine takmičari će imati mogućnost da učestvuju na potpuno novom delu projekta pod nazivom
Tech Challenge, gde će imati priliku da prikažu svoju kreativnost i predlože inovacije vezane za poslovanje kompanije partnera.

FON Hakaton će se održati 31. marta i 1. aprila u prostorijama Istraživačko-razvojnog centra Fakulteta organizacionih nauka.
Takmičari će dobiti šansu da u timovima od 3 ili 4 člana, pokažu svoje znanje, ideje i da u roku od 24 časa reše realan problem iz oblasti održivog razvoja.

Prijave za Hakaton i Tech Challenge su po prvi put otvorene za sve mlade od 16 do 26 godina iz Srbije i regiona, i trajaće do 26. marta u ponoć. Učesnici Hakatona će biti odabrani na osnovu popunjene prijave i testa njihovih programerskih veština, a učesnici na delu pod nazivom Tech Challenge samo na osnovu prijave koja se nalazi na sajtu projekta.

FON Hakaton inspiriše srednjoškolce i studente da usavrše svoja znanja i veštine radom na projektu koji direktno utiče na poboljšanje različitih aspekata poslovanja partnera i života ljudi. Učesnici time stiču korisna iskustva koja će im biti od velikog značaja za napredak u karijeri i profesionalno usavršavanje. Projekte koje timovi budu osmislili i realizovali ocenjivaće stručni žiri čije mišljenje i iskustva će takmičarima omogućiti da na pravi način usavrše svoje sposobnosti u budućem radu.

Prezentacija završnih aplikacija timova održaće se 1. aprila u večernjim časovima nakon čega sledi svečana dodela nagrada.
Iskoristite svoju šansu, prijavite se na vreme i steknite jedno nezaboravno iskustvo!

Više informacija o samom takmičenju i prijave za oba dela projekta možete pronaći na sajtu: http://www.hakaton.fonis.rs/.

FON Hakaton,light up your future!


Распоред полагања завршних, матурских и специјалистичких испита у априлском испитном року за ванредне ученике

ПЕТАК 21.04.2017.

ЗАВРШНИ ИСПИТИ ( III СТЕПЕН)
ЗАНИМАЊЕ КОМИСИЈА ВРЕМЕ

МЕХАНИЧАР ОПТИКЕ

Члан – Ненадић М.

Члан – Матовић Ј.

Председник- Јовичић Љ.

1130

Кабинет   Опт.

МАТУРСКИ ИСПИТИ (IV РАЗРЕД)
ПРЕДМЕТ ЗАНИМАЊЕ КОМИСИЈА ВРЕМЕ

СРПСКИ ЈЕЗИК И

КЊИЖЕВНОСТ

(писмени)

ТО

Члан- Ђоровић Т.

Члан-Зелић К.

Председник- Јовичић Љ.

1515

Учионица 12

ФОТОГРАФИЈА

(изборни)

ТО

Члан-Михаиловић М.

Члан- Кнежевић М.

Председник- Јовичић Љ.

1415

Учионица 6

ОПТИКА НАОЧАРА

(изборни)

ТО

Члан-Кнежевић М.

Члан- Крњајић М.

Председник- Јовичић Љ.

1330

Учионица 6

ПРАКТИЧНА НАСТАВА

ТО

Члан-Ненадић М.

Члан-Јовановић З.

Председник- Јовичић Љ.

         1200

Кабинет Опт.

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКИ ИСПИТИ (V СТЕПЕН)
ЗАНИМАЊЕ КОМИСИЈА ВРЕМЕ

МЕХАНИЧАР ТЕРМОЕНЕРГЕТСКИХ

ПОСТРОЈЕЊА

Члан –   Раичевић З.

Члан – Гачић З.

Председник- Јовичић Љ.

1000

Кабинет ТМЕ

ИНСТАЛАТЕР ГРЕЈАЊА И КЛИМАТИЗАЦИЈЕ

Члан –   Раичевић З.

Члан – Гачић З.

Председник- Јовичић Љ.

1030

Кабинет ТМЕ

ПРЕЦИЗНИ МЕХАНИЧАР

Члан – Ненадић М.

Члан – Матовић Ј.

Председник- Јовичић Љ.

1100

Кабинет ТМЕ

Самир Хоџић

Координатор за образовање одраслих

 


Светосавска академија 2017.година

кликните на слику да би погледали видео материјал

sveti sava 2017.


 

Осмацима од срца

osmacima od srca

 

 

Осмацима од срца


Савети за упис у средњу школу. Припремили чланови драмске секције Техничке школе "Нови Београд" уз стручну помоћ Тијане Совиљ - психолога и Тање Ђоровић - професорке.

 

 

Кликните на слику и погледајте филм!

 


Упис у 2016/2017.годину

Упис у 2016/2017.годину


Упис је  5.07. и  6.07.2016.  од 8-15 ч            I  уписни круг
             8.07.2016.              од 8-15 ч            II уписни круг, уколико је остало непопуњених места

Документа потребна за упис:

1.       Пријава за упис

2.       Оригинално уверење о обављеном завршном испиту, оригинално сведочанство о завршеном основном образовању
          и оригинална сведочанства озавршеном VI, VII и   VIII разреду
3.       Извод из матичне књиге рођених

4.       Лекарско уверење о испуњавању здравствених услова који су прописани за образовни профил за који се конкурише


ОБРАЗОВНИ ПРОФИЛИ:


Машински техничар за компјутерско конструисање  / 30
Техничар машинске енергетике                                  / 30
Техничар оптике                                                           / 30
Механичар грејне и расхладне технике                      / 30  трогодишње занимање
Механичар оптике                                                        / 30  трогодишње занимање

детаљније на страниси УПИС.


"Покажи свој таленат" 2016.год

pokazi svoj talenat2016
 И ове године, као и претходних пет, уживали смо у програму који су припремили професори и ученици  наше школе на смотри  "Покажи свој таленат". На крају су проглашени победници, али, као и увек, победили су сви: и они који су најбоље певали и играли, и они који су најбоље победили трему, и они који су својим вежбањем, гласом и енергијом унели добре вибрације у живот школе. Ко није био са нама, може да погледа снимак који су урадили наши пријатељи из Српске научне телевизије.
 
 
 
 

Кликните на слику и погледајте филм!